18 iul. 2015

Tatuajul, piercing...eu de ce nu am voie, Doamne? de Marius Mare


       Oamenii de obicei se exprimă în exterior într-un mod diferit.Dar atunci cand le place ceva particular adoptă un ategeament comun pentru a obține acel "ceva" indiferent de cheltuială. 
      Tatuajul, piercing, sunt lucruri particulare, așa sunt considerate de majoritatea si spre surprinderea mea au trecere...sunt la modă.
       De fapt, tatuajul a însoțit diferiți oameni pe tot parcursul istoriei încă din perioada antică si până în zilele noastre. Unii pelegrini în perioada Evului Mediu se tatuau cu diferite simboluri religioase .
         Religia ebraică, sau chiar si islamul spre exemplu, au interzis tatuajul. Împăratul crestin Constantin cel Mare în anul 325 d.C, a interzis tatuajul pe față la creștinii din tot Imperiul Roman deoarece "desfigura ceea ce a fost creat ca imagine a lui Dumnezeu". În anul 787 papa Adriano I, în timpul consiliului de la Niceea îl interzice definitiv.
    
        Sunt mirat de faptul că astăzi în rândul unor așa numiți "creștini" din America se difuzează aceasta modă fără jenă si fără nici o reținere.
  
         "Și dacă Lady Gaga și aproape toate vedetele și-au făcut tatuaje ,vreau și eu ,doar este la modă", ai putea zice. Să știi că nu tot ce este la modă în lumea aceasta trebuie să se regăsească si în viața ta. Romani 12:2 "Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia...".

        Am făcut un sondaj colegilor mei de muncă și am întrebat: sincer care a fost motivul pentru care ți-ai făcut un tatuaj? 
        Unii și-au făcut tatuajul pentru că le place, alții au dat un semnificat unor evenimente din viața lor, altul să se evidențieze mai mult față de partea feminină. Atunci înțeleg că pentru acești oameni, tatuajul este o formă de exprimare a evenimentelor din viața lor, plăcerea de a avea un desen pe corp, un mod de a ieșii în evidență.

         Oamenii spun că tatuajul este o tehnică de decorațiune pictată a trupului uman, fără să mai fie atenți la ceea ce spune Dumnezeu în Biblie despre valoarea și importanța trupului.

    Totuși, eu sunt un copil al lui Dumnezeu si de ce nu pot să-mi decorez corpul sau sa îmi pun un piercing?

        1. Apostolul Pavel în 1 Cor.6:12-20 amintește despre trup,atunci când vorbește despre curvie si cred ca putem să aplicăm aceste adevăruri și în dreptul acestui subiect,adică tatuaj și piercing .
              -v.13(ultima parte) "Dar trupul nu este pentru curvie (tatuaj,piercing); el este pentru Domnul și Domnul este pentru trup".
                 -v.15 "Nu știți că trupurile voastre sunt mădulare ale lui HRISTOS? Voi lua eu mădularele  lui HRISTOS, și voi face din ele mădulare ale unei curve (tatuaj,piercing)? NICIDECUM."
                 -v.19 "Nu știți că trupul vostru este templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri?"
                 -v20 "Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar,pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."

            2. În cartea Leveticul din Vechiul Testament la capitolul 19:28 cuvântul Domnului spune:
              "Să nu vă faceți tăieturi în carne pentru un mort și să nu vă faceți slove săpate pe voi. Eu sunt DOMNUL."
      Din două motive trebuie să împlinesc acest verset :
            
        (1) este o poruncă a lui Dumnezeu și suntem chemați să le împlinim.
       
        (2) sfârșitul acestui verset este sigilat cu afirmația "Eu sunt Domnul". Cuvântul DOMN accentuează autoritatea și supremația, exprimă mai ales calitatea Sa de Creator, puterea Sa manifestată în istorie și dreptul Lui de stapânire asupra Universului.

            3. Dacă oamenii vor să se evidențieze prin astfel de lucruri, noi credincioșii întelegem că valoarea unui om nu este prin ceea ce prezintă el în exterior . Adevarata valoare a unui om este ceea ce scoate din visteria inimii lui.
      "Mai bine simpli si smeriți si de Dumnezeu iubiți", cum spune si versul unui cantec crestin!

    Concluzionez acest mesaj semnalând un aspect important.

     Sunt unii oameni întorși la Dumnezeu ,care și-au făcut tatuaj înainte de a primi pe Domnul.
     Să fim întelepți : "Dumnezeu nu ține în seamă de vremurile de neștiință..."

    Dacă sunt băieți si fete,oameni mai în vârsta care au tatuaje ,piercing și nu  au primit încă pe ISUS în viața lor,vreau să vă spun că Domnul Isus vă iubește ,vă primește așa cum sunteți. Domnul Isus a murit pentru păcatele noastre ,a tuturor .
    Faceți și voi așa cum a făcut familia lui Iacov atunci când au mers la Betel (Casa lui Dumnezeu ) găsim scris în cartea Geneza 35:2-4. 
    Au scos dumnezeii străini din viața lor ,au dat jos cerceii pe care îi purtau în urechi, s-au curățat, și-au schimbat hainele și s-au urcat la Betel, în prezența Domnului.
      Întâlnirea cu Isus vă schimbă viața în mod radical. SUCCES!
      Dumnezeu să vă binecuvânteze!
                                                                   Marius Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu