16 apr. 2015

CE TREBUIE SĂ ŞTIE COPIII DESPRE DUMNEZEU?

În primul rând, copilul trebuie  să ştie  că Dumnezeu este ETERN, adică El a fost dintotdeauna şi va continua  să existe pentru totdeauna...El nu are început şi sfârşit. Acest lucru îl găsim scris în Biblie mai exact în Evanghelia după Ioan 1:1 La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.”

În al doilea rând, trebuie să îţi înveţi copilul că Dumnezeu este OMNIPOTENT...Isus a spus: “Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.” (Matei 28:18).Atunci când nu mai există soluţii, spune-i să apeleze la Dumnezeu! El are puterea de a vindeca, de a elibera, de a salva, etc...puterea lui Dumnezeu nu are limită! El este un Dumnezeu al minunilor! De aceea învaţă-l pe copilul tău atunci când nu mai vede o cale de scăpare: Încredinţează-ţi lucrările în Mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile.”(Proverbele 16:3).

În al treilea rând, învaţă-ţi copilul că Dumnezeu este OMNISCIENT...El, ştie totul, El vede totul ...nimic nu este ascuns de Faţa Lui....


Dumnezeu vede tot ce facem. Aceasta înseamnă că nu-L putem păcăli. El ştie foarte bine tot binele pe care nu l-am făcut (şi pe care l-am fi putut face) şi tot răul pe care l-am făcut. El ne cunoaşte chiar şi toate gândurile şi toate motivaţiile.
În al patrulea rând, Dumnezeu este OMNIPREZENT....El este prezent peste tot în acelaşi timp...nimic nu poate scăpa atenţiei Sale.


Răspunzând la cererile copiilor săi, o mamă obosită spune: “Nu pot fi în două locuri în acelaşi timp”. Nu putem spune acelaşi lucru despre Dumnezeu, Tatăl nostru, care în acelaşi moment, veghează asupra întregii omeniri...
C.H. Spurgeon spunea: Noi credem ca El (Dumnezeu) umple cerul si pamantul,si iadul; ca El se afla chiar in spatiul pe care se pare ca il reclama creatia Sa, iar motivul pentru care El este acolo este acesta: ca fiintele create sa Ii fie pe plac; si chiar si spatiul care este ocupat de lucrarea mainilor Sale este plin de Dumnezeu. Adancimile stancoase necercetate sunt pline de Dumnezeu; acolo unde marea urla si acolo unde granitul dur nu lasa nici un locsor pentru aer, si acolo se afla Dumnezeu; nu doar in locuri deschise si in hauri se afla Dumnezeu, ci El penetreaza materia si umple toate lucrurile cu Sine.

În al cincilea rând, spune-i despre IMUABILITATEA lui DUMNEZEU. Imuabilitatea lui Dumnezeu este principiul că Dumnezeu nu se schimbă. El este azi la fel cum a fost şi acum o mie de ani. Natura lui Dumnezeu nu se schimbă, nici caracterul şi atributele Lui. Când ceva se schimbă, este transformat în mai bine, mai rău sau în ceva diferit. Dar, pentru că Dumnezeu este PERFECT, El nu are nevoie să Se schimbe.                      
Cred că se potriveşte foarte bine ceea ce este scris în Galateni 6:7 “Ce seamănă omul, aceea va şi secera.”

Haideţi ca cu toţii să facem următoarea rugăciune:”Doamne, ajută-ne ca şi părinţi să ne învăţăm copiii că fără Tine viaţa nu are sens, pentru că Tu eşti viaţa! Dă-ne înţelepciune să îi îndrumăm spre Cer...pentru că Tu ni i-ai dat şi vrem să îi creştem pentru Tine! Amin!”

                                                             Irina Stanciu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu