19 mar. 2015

Copiii...un dar de la Dumnezeu

"Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22.6)

Copiii sunt un dar de la Dumnezeu! Gândeşte-te la câtă bucurie şi alinare poate aduce un copil într-o famile!  Câtă emoţie trăieşti până ajungi să îl ţii pentru prima oară în brațe!

Copiii ne sunt dăruiţi de Dumnezeu cu un scop precis: să îi formăm pentru Împărăţia Sa! Aceasta este o slujbă frumoasă, dar nu este deloc uşoară. Este nevoie de multă răbdare, delicateţe şi grijă, pentru că este vorba de suflete innocente, pe care trebuie să le conduci spre un destin veșnic.

Casa părintească este o sală de clasă unde părinţii sunt învăţători care predau lecţii de viaţă şi aptitudini pentru formarea unui caracter frumos...Dar, cum putem forma un caracter frumos?

Iată câteva sfaturi...

În primul rând, trebuie să îi înveţi să nu se asemene cu lumea în care trăim, unde imoralitatea a ajuns la culme, iar valorile spirituale sunt călcate în picioare.Trebuie să le prezinţi copiilor tăi personaje biblice care, în ciuda circumstanţelor şi a ameninţărilor, au rămas în picioare ca model de evlavie, neprihănire şi curaj. Ceea ce văd ei pe ecranele televizoarelor nu sunt nicidecum modele bune de urmat...aceştia îi învaţă doar să fie agresivi şi dedaţi la rău.

În al doilea rând, trebuie să îi faci să se simtă iubiţi  şi preţuiţi, că au valoare în ochii tăi: binecuvântează-i ori de câte ori ai ocazia, încurajează-i că vor ajunge cineva în viaţă, mustră-i şi disciplinează-i, dă-le o “ a doua şansă” atunci când este cazul.

În al treilea rând, fii un exemplu! Copiii sunt cei mai buni imitatori! Ei vor face ceea ce te văd pe tine făcând, îţi vor copia cuvintele, expresiile, de aceea fii atent, chiar dacă eşti nervos...copiii învaţă repede cuvintele ce le aud!

În al patrulea rând, dar nu si ultimul ca importanță, fă-ţi timp să stai cu copiii tăi...joacă-te cu ei, citiţi împreună, vorbeşte cu ei...fii prietenul lor cel mai bun!

Nu este deloc uşor să fii părinte, dar dacă Îl chemi pe Dumnezeu în ajutor şi ţi vei da toate silinţele, vei vedea că vei putea fii un bun exemplu pentru copiii tăi şi într-o zi nu îţi va fi ruşine să te prezinţi înaintea lui Dumnezeu şi să spui:” Iată, Doamne, cei pe care Tu mi i-ai dat!”

                                                                                                                            Irina Stanciu

18 mar. 2015

Fă-ți timp să asculți muzică bună, de Claudia Mare

Traim intr-un secol particular, al vitezei. V-ați gandit macar o clipă ce lucru ar înfrumuseța, ar da pace si stare de bine omului ? Eu m-am gândit.
Vad oameni nefericiti, agitați, care luptă pentru a gasi o clipă de liniște. Depresia este boala acestui secol. Un mic remediu este si muzica si as vrea ca toti oamenii sa fie fericiti, dar trebuie sa-ti faci timp si pentru tine...fa-ti timp sa asculti muzica buna, ceea ce iti place. Ce spui?
Despre aceasta vreau sa iti vorbesc, muzica crestina, defapt, e ceea ce imi place!

Am studiat si eu muzica si am gasit prin ea in acele momente nu doar implinire ci si o liniste si o pace deosebită...din totdeauna muzica a atins interiorul iar omul a fost coplesit de aceasta, am plâns de multe ori, m-am bucurat...

Sunt multe genuri de muzica si fiecare are preferintele lui , poate unii au repulsie cand aud de muzica creștina, se gandesc ca e demodată, nu se regasesc in ea, dar eu va spun ca nu este asa! Gasim oameni care au studiat multă muzică, profesionalitate excelentă, valori artistice ale societății, dar muzica crestina este ceva mult mai profund, atinge alta dimensiune, avand ceva in plus decât muzica obisnuita si anume: doar prin aceasta intrii in prezenta Divinitatii, adica in prezenta Lui Dumnezeu!
Și eu cred, dragii cititori, că fiecare om are nevoie de Dumnezeu.

Muzica crestina cuprinde forme diverse. Sunt cantecele de lauda la adresa Lui Dumnezeu, sunt cântece sub formă de rugaciune, cântece care vestesc suferințele Domnului Isus, altele descriu lucrarea Mainilor Lui... toate cuvintele il reprezinta pe Dumnezeu.

Psalmul 100:4 "Intrati cu laude pe portile Lui, intrati cu cantari in curtile Lui! ", Psalmul 65:2 "Sa mergem inaintea Lui cu laude, sa facem sa rasune cantece in cinstea Lui!", Psalmul 30:4 "Cantati Domnului , voi cei iubiti de El, mariti prin laudele voastre Numele Lui cel Sfant!", Psalmul 63:3 " Fiindca bunatatea Ta preruieste mai mult decat viata, de aceea buzele mele canta laudele". Închinarea prin muzică este o experiență mantuitoare, este un act al credintei, ea te transformă radical, inchinarea este in Duh si adevar Ioan 4: 23-24.
Muzica este un produs al inimii, un subiect de actualitate, atat cântece scrise cu sute de ani in urmă cât si cele contemporane, păstrând un echilibru favorabil pentru toate generațiile.

"Instrumentalul cantarilor nu îmbogățește inchinarea ci pune in ordine, menține armonia, dar in termeni spirituali instrumentele nu contribuie la nimic, ceea ce are valoare sunt : cuvintele, inima si atitudinea in inchinare ca principiu central" afirma Spurgeon.
Si inchinarea in adevar este ceea ce spune apostolul Pavel in 1 Cor 14:8, 26. Adevărul cu înțeles corect, rațional, cuvinte cu discernamant, asa incat ochii inimii trebuie sa il priveasca pe Dumnezeu in fiecare cuvant rostit , fiind convinsi ca El este multumit de inchinarea noastră.

Poate in momentele dificile de singuratate ai nevoie de un ajutor, nu-i nimic mai potrivit in astfel de momente pentru tine decat o cantare de rugaciune, de închinare, această cantare il poate indupleca pe Dumnezeu.
Muzica  crestina il glorifică pe Dumnezeu Tatal, il glorifică pe Hristos Mantuitorul nostru si il slaveste pe Duhul Sfânt Mângâietorul sufletului nostru; prin aceasta primim putere, primim mângâiere si bucurie...ne dă viață.

De-a lungul anilor aceasta a avut un efect deosebit in viata multor oameni, multi si-au predat viata in mâna Domnului, ascultand cântările Lui. Mulți au regăsit pacea pentru sufletele lor si daca avem ca scop acest lucru, si anume ca oamenii să regăsească ce-au pierdut, atunci am inteles adevarata închinare prin cântare. Chiar dacă suntem in acest secol capricios, așa zis "al vitezei", dragii mei, să ne facem timp să ascultam muzică creștină.
Dumnezeu sa vă binecuvinteze!

                                                                                                                           Claudia Mare

16 mar. 2015

Anunț pentru toți tinerii creștini din zona noastră...si nu numai.

Cand în urmă cu câțiva ani mi se spunea "ce minunat ar fi daca am reuși sa adunam împreuna tinerii din toate bisericile, baptiste, penticostale, creștine dupa evanghelie etc"...ziceam mereu in sinea mea, "ar fi o minune"! Eiii, dragilor va anunț pe aceasta cale ca aceasta minune a devenit realitate. Nu degeaba cântă tinerii noștri "...Tu esti Domnul minunilor..."

Sâmbăta 21 Martie, in Alessandria It. de la orele 19'30 tineri baptiști din Genova, Torino, Alessandria, tineri penticostali din Tortona ( sperăm si din Genova ), cu toții împreuna ne vom întâlni pentru a ne uni forțele proclamând cu toată autoritatea ca Dumnezeu este realitatea cea mai importanta din Univers, iar credința în El are si astazi aceeași valoare in viețile noastre.
Vom canta, vom depune mărturii, ne vom ruga, vom predica...în speranta ca tot mai multi tineri să îngenuncheze în fața Domnului mărturisindu-I credință si iubire...
Da, suntem conștienți de adevăratele probleme ale noii generații! Ateism, îndoiala, indiferență, alcool, drog, depresie, neîncredere, singurătate, lipsa de loc de muncă, infidelitate, căsnicii ruinate de neînțelegeri, tineri in divorț, in concubinaj, în discoteci...am pierdut pe mulți, unii chiar apropiați nouă, însă uniți intr-un singur scop, ne rugăm ca Bunul Dumnezeu sa-i readucă pe cât mai mulți.

Aici in diaspora italiană, sâmbăta seara tinerii creștini vor face un pas mare...o alianța a lor, in care vor lupta pentru o cauză comuna: Hristos Domnul. Dacă cunoști tineri care pot veni cu noi dă un share la acest link...sa fim cât mai mulți in armata Domnului! Va așteptam pe toți!

Dumnezeu e cu noi aici în diasporă! E Dumnezeul minunilor!